t
wexutobk
16 - 17 Μαΐου: Ώρες κοινής ησυχίας
Το Σάββατο θα μας τιμήσει με την παρουσία της η σκηνοθέτρια της ταινίας, Κατερίνα Ευαγγελάκου, και θα συζητήσει μαζί μας για την ταινία της και για το σινεμά γενικότερα!

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου

Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Ευαγγελάκου
Παίζουν:  Υβ. Μαλτέζου, Χρ. Στέργιογλου, Τ. Χάνος, Αγ. Παπαθεμελή, Ερ. Λίτσης, Αλ. Καλτσίκη, Β. Καβαλιεράτου, Δ. Ξανθόπουλος, Μ. Παπαδημητρίου, Λ. Μιχαλοπούλου, Όμ. Πουλάκης, Αν. Κολοβός 

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 90'


Κρατικό Βραβείο Ερμηνείας Β’ Ανδρικού Ρόλου 2006


Στην κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ιδιωτική ανησυχία φουντώνει...

Η Λουκία κι η Νίκη είναι δύο αδελφές, τελείως διαφορετικές, που σπουδάζουν στην Αθήνα και μοιράζονται το ίδιο σπίτι. Και όχι μόνο... Η Νίκη είναι έξαλλη γιατί ο καλός της την έχει στήσει για δεύτερη φορά κι είναι αποφασισμένη να τον εκδικηθεί. Η Λουκία από την άλλη είναι θλιμμένη: ο άντρας που επιθυμεί έχει σχέση με την αδελφή της.

Στο διπλανό διαμέρισμα, μια γιαγιά έχει κάνει ήδη την προσευχή της κι είναι στο κρεβάτι. Ποτέ δε θα φανταζόταν πως οι νεαροί που το απόγευμα χαιρέτησε στην απέναντι ταράτσα θα περνούσαν όλο το βράδυ μαζί της, ληστεύοντας το σπίτι της.

Στο επάνω πάτωμα η Χριστίνα μαγειρεύει περιμένοντας τον Γιώργο, αποφασισμένη για όλα. Δεν αντέχει άλλο να είναι το τρίτο πρόσωπο στη ζωή του. Ο Γιώργος, ως άντρας έχει ν' αντιμετωπίσει το αδιέξοδο της παράνομης σχέσης κι ως γιατρός ένα έκτακτο βαρύ περιστατικό που έχει έρθει στο νοσοκομείο στο οποίο κανονικά εφημερεύει.

Ο Φάνης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Τα ξεθωριασμένα του όνειρα για μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο υποχωρούν οριστικά μπροστά στη σιγουριά ενός ρόλου σε σαπουνόπερα - χώρια που υπάρχει και περιθώριο για ολιγοήμερες διακοπές σ' ένα νησί με τον Μάριο, τον 27χρονο εραστή του. Μπορεί ο Μάριος να μη δείχνει ενθουσιασμένος, αλλά αυτό ο Φάνης το αποδίδει στον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του νεαρού φίλου του. Το ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει τη σχέση τους με καχυποψία, το ότι αναγκάζεται να κρύψει τα μετρητά που έχει στο διαμέρισμά του, ο Φάνης δεν το αξιολογεί καν.

Ο Αντρέας, τέλος, πρωταγωνιστεί στην ιστορία που διαδραματίζεται στην απέναντι μονοκατοικία. Έρχεται να διεκδικήσει τη γυναίκα του, που τον έχει παρατήσει κι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι της μάνας της. Μπουκάρει με το ζόρι στο σπίτι της πεθεράς του και ορκίζεται πως έχει μετανιώσει για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Η Ελένη, η γυναίκα του, δεν τον πιστεύει, αλλά ο Αντρέας είναι αποφασισμένος για όλα.

Η λήξη των Ωρών Κοινής Ησυχίας θα τους βρει όλους στο δρόμο.Δείτε το trailer της ταινίας από το YouTube: Ώρες κοινής ησυχίας


Λίγα Λόγια από τη Σκηνοθέτριια για την ταινία

(Σαν περίληψη)

Μια καλοκαιρινή νύχτα στο κέντρο της Αθήνας.

Γείτονες σε πλήξη και αδιαφορία για τους διπλανούς τους. Όλοι γνωρίζουν τις προσόψεις των απέναντι σπιτιών αλλά αδιαφορούν για το τι γίνεται εκεί μέσα ή δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν.

Αυτή τη νύχτα ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο θα γίνει αφορμή να βγουν για λίγο από το καβούκι τους, να κοιτάξουν τον διπλανό τους. Οι ιστορίες τους μπερδεύονται σε ένα κουβάρι συμπτώσεων, ίσως όχι τόσο εξωφρενικών όσο αυτές που συμβαίνουν στην αληθινή ζωή, ίσως όχι τόσο αστείων όσο στην αληθινή ζωή, ίσως όχι τόσο τρομακτικών όσο στη σύγχρονη Αθήνα.

Κατερίνα Ευαγγελάκου


Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter