s
wtdftobk

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (1967)

Γεννήθηκε στο Αρματολικό Τρικάλων το 1967. Το διάστημα μεταξύ 1984-1986 συμμετέχει ως ηθοποιός στην Θεατρική Λέσχη Βόλου υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Βραχωρίτη. Το 1988, για ένα χρόνο, κάνει εντατικά μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Το 1999, κατόπιν εξετάσεων, γίνεται δεκτός στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts). Από το 2004 είναι διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Εχει τιμηθεί τρεις φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για ισάριθμες ταινίες του.


Φιλμογραφία

2006     Ο γιος του φύλακα

2002     Frida (video-dance)
1998     Ύψωμα 33 (μμ 40΄)
1997     Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου (μμ ντοκ. 29΄)
1995     Η γέφυρα (μμ 30΄)
1992     Νεαροί Ρώσοι (ντοκ.)
1991     Τα αγαπημένα μου πρόσωπα (μμ 17΄)
1990     Υπάλληλος τραίνων (μμ 11΄)


Ο γιος του φύλακα

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter