s
wtdftobk
Γιασμίλα Ζμπάντιτς (Jasmila Zbanic 19/12/1974)

Γεννήθηκε το 1974 στο Σεράγεβο της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και θεάτρου στην Δραματική σχολή του Σεράγεβο. Από το 1995 έως το 1997 εργάστηκε στις Η.Π.Α. ως μαριονετίστας. Το 1997 επιστρέφει στη χώρα της, ιδρύει την εταιρία παραγωγής "Deblokada" και αρχίζει να γράφει και να σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Το 2006 σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας "Σεράγεβο σ' αγαπώ" και κερδίζει την Χρυσή Άρκτο στο 56ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

 

Φιλμογραφία
2006     Σεράγεβο σ' αγαπώ
2005     Lost and Found  (επεισόδειο "Birthday")
2003     images from the Corner (ντοκ.)
2002     Red rubber boots (ντοκ.)
1998     Made in Sarajevo (απόσπασμα "Noc je. Mi svijetlimo")

Σεράγεβο σ' αγαπώ  
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter