s
wtdftobk

Γεννήθηκε το 1939 στην Κίνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Κινηματογράφου του Πεκίνου, πριν την Πολιτιστική Επανάσταση. Ως εκπρόσωπος της 4ης γενιάς σκηνοθετών της χώρας του είναι βαθιά επηρεασμένος από τον Σοβιετικό ρεαλισμό. Πολιτικές διαφορές τον ανάγκασαν, το 1989, να φύγει από τη χώρα του. Κατέφυγε στις Η.Π.Α. Επέστρεψε στη χώρα του το 1994, όπου εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 

Φιλμογραφία

2002     C.E.O.
1998     An Unusual Love
1996     Ο Βασιλιάς των μασκών
1986     Old Well
1984     River Without Buoys   
1984     Life
1980     Qin yuan

Ο Βασιλιάς των μασκών
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter