s
wtdftobk


Ο Χανς Βάινγκάρτνερ γεννήθηκε το 1970 στην αυστριακή πόλη Feldkirch αρχικά σπούδασε φυσική και στη συνέχεια νευρολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και συνέχισε ειδίκευση στη νευροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Steglitz Clinic. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Βάινγκάρτνερ άρχισε να δουλεύει ως βοηθός κάμεραμαν. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές (1997-2001) στη σκηνοθεσία στην Ακαδημία Media Arts της Κολονίας (KHM). Το εντυπωσιακό The White Noise, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το 2002, κέρδισε το βραβείο Μαξ Οφίλς και πολλά άλλα βραβεία. Τιμήθηκε ως Καλύτερη Πρώτη Ταινία από το German Film Critics Association, καθώς και πολλά βραβεία για τον Ντάνιελ Μπρουλ στον κεντρικό ρόλο ως ένας νέος σχιζοφρενής.

 

Φιλμογραφία
2004     Οι Μέρες της Αφθονίας σας Είναι Μετρημένες
2002     The White Noise
1999     Frank (μ.μ.)
1997     Split Brain
1995     Der Dreifachstecker
1993     J-Cam




Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter