s
wtdftobk

Γεννήθηκε το 1963. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Σογκάνγκ Στο πανεπιστήμιο ίδρυσε τη λέσχη 'Sogang Film Community'. «Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου» ήταν η ταινία που τον ώθησε να γίνει σκηνοθέτης. Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο άρχισε να γράφει άρθρα για τον κινηματογράφο και έγινε βοηθός σκηνοθέτη. Οι  πρώτες του ταινίες δεν είχαν επιτυχία. Ήταν περισσότερο γνωστός σαν κριτικός κινηματογράφου παρά σαν σκηνοθέτης.  Η πρώτη του εμπορική επιτυχία ήρθε με το Joint Security Area, μια ταινία με θέμα τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Έλαβε πολλά βραβεία στην Κορέα και διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2001. Ακολούθησε το Sympathy for Mr. Vengeance που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως. Το Oldboy τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών, σάρωσε τα κορεατικά κινηματογραφικά βραβεία και κέρδισε το Μέγα Βραβείο της επιτροπής στις Κάννες το 2004. Η εκδίκηση μιας κυρίας, το τελευταίο μέρος της τριλογίας, κέρδισε το βραβείο CinemAvvenire Award και το Μικρό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2005.

Φιλμογραφία

2006     I'm a Cyborg, But That's OK
2005     Η εκδίκηση μιας κυρίας
2004     Three... Extremes (απόσπασμα "Cut")
2003     Oldboy
2003     If You Were Me  
2002     Sympathy for Mr. Vengeance   
2000     Joint Security Area  
1999     Judgement  
1997     Saminjo  
1992     Moon Is the Sun's Dream  



Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter