s
weiutobk
Γιάννης Οικονομίδης (1967)

Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με τις ταινίες Σταδιακή βελτίωση του καιρού» το 1992 και Μόνο μυρίζοντας γιασεμί το 1994. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και αναλάβει την παραγωγή (Cassandra Films) αρκετών ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικών εκπομπών για την Κρατική Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας. Το Σπιρτόκουτο είναι η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, που σκηνοθέτησε. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, Η Ψυχή στο Στόμα, συμμετείχε στη 45η Διεθνή Εβδομάδα Κριτικής των Κανών το 2006.


Φιλμογραφία

2006     H ψυχή στο στόμα
2003     Σπιρτόκουτο
1995     Η ζωή που θα ’θελες (ντοκ)
1994     Μόνο μυρίζοντας γιασεμί (ντοκ. μ.μ.)

1992     Σταδιακή βελτίωση του καιρού (μ.μ.)
1990     Καλημέρα νύχτα (ντοκ. μ.μ.)
1989     Επεισόδιο (μ.μ.)