s
weiutobk


Ρουμάνος σκηνοθέτης, γεννήθηκε το 1968 στο Ιασίo. Αρχικά σπούδασε αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του και στη συνέχεια σπούδασε κινηματογράφο στο Βουκουρέστι. Μέχρι το 1994 δούλεψε ως δάσκαλος και δημοσιογράφος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολλές διεθνείς παραγωγές που έκαναν γυρίσματα στη χώρα του ενώ το 1998, με το που τελείωσε το πανεπιστήμιο, έκανε διάφορες ταινίες μικρού μήκους. Το 2002, η ταινία του “Occident” παίχτηκε στο δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών στις Κάνες ενώ πήρε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 2003 ίδρυσε την δική του εταιρία παραγωγής. Είναι ο πρώτος Ρουμάνος σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με τον χρυσό φοίνικα.


Φιλμογραφία

2007     4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες
2005     Lost and Found (αποσπ."Turkey Girl")
2002     Occident
2000     Corul pompierilor (μ.μ.)
2000     Nici o intamplare (μ.μ.)
2000     Zapping (μ.μ.)




4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες
 
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter