s
weiutobk

Άμος Κόλεκ  (Amos Kollek 1947)

Ο Άμος Κόλεκ γεννήθηκε το 1947 στην Ιερουσαλήμ. Ο πατέρας Τέντι Κόλεκ έχει διατελέσει, για πολλά χρόνια, δήμαρχος Ιεροσολύμων. Υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό από το 1965 ως το 1968. Αποφοίτησε, το 1971, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ με πτυχίο ψυχολογίας και φιλοσοφίας. Το 1979 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία. Ένα χρόνο μετά μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου διαμένει μόνιμα. Πέρα από τη σκηνοθεσία ταινιών, έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα κι έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δημοσιογράφος.

Φιλμογραφία
2007     L.L.
2003     Nowhere to Go But Up  
2003     Music
2002     Bridget
2001     Queenie in Love
2000     Fast Food Fast Women
2000     Angela
1998     Fiona
1997     Sue
1995     Teddy Kollek, from Vienna to Jerusalem
1994      Bad Girls
1993     Five Girls
1992     Double Edge
1989     High Stakes
1987     Forever, Lulu
1985     Goodbye, New York
1979     Worlds Apart











Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter