t
weiutobk
14 - 15 Μαρτίου: Ο βασιλιάς των μασκών (Παράλληλος κύκλος)

Σκηνοθεσία:  Γου Τιαν Μινγκ

Σενάριο: Γουέι Μινγκ Αουν

Παίζουν:  Ζου Χου, Ζίγκαν Ζανγκ

Γλώσσα: Κινέζικά

Διάρκεια: 91' 


Ο Wang Bianlian (Zhu Xu), ένας ηθοποιός του δρόμου, ξακουστός για την ικανότητα του να αλλάζει μάσκες σε χρόνο σχεδόν μηδενικό, προσπαθεί να βρει έναν διάδοχο στον οποίο θα διδάξει την τέχνη του. Η οικογενειακή παράδοση προστάζει η τέχνη να περνά από πατερά σε γιο (και μονό σε γιο, όχι σε κόρη), αλλά ο Wang είχε χάσει τον μονάκριβο γιο του πριν από 20 χρονιά περίπου, στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Δεδομένου ότι η γυναικά του τον είχε εγκαταλείψει λίγο μετά τη γέννηση του γιου τους, ο Wang απελπισμένος στρέφεται σε ένα σκλαβοπάζαρο, οπού «υιοθετεί» ένα αξιαγάπητο οχτάχρονο (Zhou Ren-ying), στο οποίο χαρίζει το προσωνύμιο «Κουτάβι» (ένα όνομα συνηθισμένο στην κινεζική παράδοση, που εκφράζει στοργή και αγάπη). Αρχικά ο ‘Βασιλιάς’ είναι ενθουσιασμένος με τη νέα αυτή παρουσία στη ζωή του, αλλά σύντομα μαθαίνει ότι το κουτάβι είναι στην πραγματικότητα κορίτσι.


Δείτε το trailer της ταινίας από το YouTube: Ο Βασιλιάς των μασκών


Έγραψαν για την ταινία.......

Ταυτόχρονα βαθύ και ελαφρύ... Ένα έργο που από μόνο του φορά μάσκα... Μια λεπτή παραβολή του κινηματογράφου για την κυριαρχία τις σχέσεις μεταξύ ισχυρών και σαλτιμπάγκων... Δεμένο με μια αμείλικτη μεταξωτή κλωστή, κάνει τον Βασιλιά των Μασκών μια εκπληκτική ταινία. Κλασσική.
Le Monde 

Υπέροχες στιγμές γεμάτες έκπληξη και χιούμορ, θλίψη και θρίαμβο.. Το ευρύτερο παγκόσμιο μήνυμα: οι δυνάμεις της παράδοσης, της φτώχιας, της απληστίας ακόμα και του πεπρωμένου δεν είναι τίποτα μπροστά στη δύναμη της αγάπης...23 Διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις.
Time

Ο Τιανμίνγκ εκμεταλλεύεται τους ωραία φωτογραφημένους χώρους και τα εξαιρετικά κοστούμια για να φτιάξει μια φωτεινή, συγκινητική, δοσμένη με ποιητική πνοή, ταινία, φόρο τιμής στις παραδοσιακές τέχνες. Ένα μικρό, πανέμορφο μαγευτικό δώρο για μικρούς και μεγάλους θεατές από μια χώρα με ζωντανό κινηματογράφο.

Νίνος Φενεκ Μικελίδης, Ελευθεροτυπία (22/11/2002)

Ένα γοητευτικό παραμύθι αλλά και μια όμορφη εισαγωγή στον μαγικό χώρο του θεατρικού θεάματος και στην παραδοσιακή τέχνη της μάσκας (φιλμ κατάλληλο και για... μεγάλους).

Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Καθημερινή (22/11/2002)

Μια πανέμορφη ταινία... συγκινεί με την απλή αλλά γοητευτική ιστορία της...

Μπάμπης Ακτσόγλου, Αθηνόραμα (21/11/2002)

Υψηλού επιπέδου κινηματογραφικό επίτευγμα, με ουμανιστικό πρόταγμα.

Αυγή (22/11/2002)

Συγκινητική ιστορία, λιτή, από την οποία δεν απουσιάζουν οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες (που αφορούν κυρίως την τέχνη της μεταμφίεσης)

Αδέσμευτος Τύπος (22/11/2002)

Μια ταινία που γλυκαίνει την καρδιά, υγραίνει τα μάτια ελευθερώνοντάς τα, σε κάνει να νοιώθεις καλύτερος άνθρωπος...

Γιώργος Βιδάλης, Ελευθεροτυπία (22/1/2003)

Επόμενη προβολή 21 - 22 Μαρτίου: Dark Horse

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter