s
wtdftobk

Λικ Ζακέ (Luc Jacquet 1967)

Γάλλος σκηνοθέτης, ντοκιμαντερίστας, οπερατέρ και φωτογράφος, είναι διάσημος για τα ντοκιμαντέρ του για τη φύση και την άγρια ζωή που συνδυάζουν τις επιστημονικές του γνώσεις και το ταλέντο του για την κινηματογραφική αφήγηση. Σπούδασε βιολογία και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Λυών με έμφαση στην οικολογία και στη συμπεριφορά των ζώων. Το 1991 αποδέχτηκε μια θέση στην Ανταρτική. Εκεί έμαθε να μαρκάρει και να φιλμάρει πιγκουΐνους. Η εμπειρία του αυτή  τον οδήγησε μακριά από το εργαστήριο και τον ώθησε να πάρει την κάμερα και να γίνει πετυχημένος ντοκιμαντερίστας, Πάντα ήθελε να επιστρέψει στην Ανταρτική και να γυρίσει μια ταινία για τον αυτοκρατορικό πιγκουΐνο. Τα κατάφερε το 2002. Η ταινία του είχε τρομερή επιτυχία και θεωρείται το πιο πετυχημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ.  

Φιλμογραφία

2007     The Fox & the Child
2005    
Το ταξίδι του αυτοκράτορα

2004     Sous le signe du serpent  
2004     Des manchots et des hommes

2002     Shedao, L’ ιle Des Serpents Immortels
2002     La Tique Et L’oiseau
2000     Une Plage Et Trop De Manchots
1999     L’Astrolabe en Terre Adélie

1999     La Part De L’ogre (La Chasse Du Leopard De Mer)
1996     Le Printemps Des Phoques De Weddell
1996     Camille à la montagne
1995     Un voyage en Autriche
1993     Lettres australes







Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter