s
wtdftobk

Γκιγιέρμο ντέλ Τόρο (Guillermo del Toro 9/10/1964)

Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1964. Τον μεγάλωσε η γιαγιά του και άρχισε να ενδιαφέρεται για τον κινηματογράφο από πολύ μικρός. Άρχισε να ασχολείται με το makeup και τα εφέ δίπλα στον θρυλικό Dick Smith και συγχρόνως σκηνοθέτησε τις πρώτες του ταινίες μικρού μήκους.
Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία  "Cronos" και απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καννών 1993, κι από τότε έχει αναδειχτεί σ’ έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς σκηνοθέτες και σεναριογράφους. Λάτρης του γοτθικού και φανταστικού κινηματογραφικού είδους. Έχει επίσης γράψει μια σημαντική μελέτη για τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ ενώ έχει πια και τη δική του εταιρία παραγωγής με την επωνυμία "Tequila Gang".

Φιλμογραφία

2006     Ο Λαβύρινθος του Πάνα
2004     Hellboy: Ο Ήρωας της Κόλασης
2002     Blade II   
2001     Στη ράχη του Διαβόλου
1997     Mimic
1993     Cronos
1987     Geometria (μ.μ.)
1985     Doña Lupe (μ.μ.)

Ο λαβύρινθος του Πάνα
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter