s
wtdftobk

Φατίχ Ακίν (Fatih Akin 25/8/1973)

Γερμανός σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός, τουρκικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1973. Σπούδασε κινηματογράφο στο Ηοchschule fuer Bildende Kuenste του Αμβούργου. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ακίν, ένα σκοτεινό κοινωνικό δράμα, το "Ακαριαίο χτύπημα", έλαβε ενθουσιώδεις αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς συγκεντρώνοντας συνολικά εννέα βραβεία ανάμεσα στα οποία και τη Χάλκινη Λεοπάρδαλη από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το 2004 Κερδίζει την Χρυσή Άρκτο με το "Μαζί ποτέ".

Φιλμογραφία
2008     New York I Love you (αποσπ. "Chinatown")  
2007     H άκρη του ουρανού

2005     Ο ήχος της πόλης 

2004     Visions of Europe (απόσπ. "Die alten bösen Lieder")

2004     Μαζί Ποτέ

2002     Σολίνο  

2001     Όταν σκέφτομαι τη Γερμανία - Ξεχάσαμε να επιστρέψουμε (ντοκ.)

2000     Η Ιουλία τον Ιούλιο  

1998     Ακαριαίο χτύπημα  

1996     Εξαπατημένοι (μ.μ)  

1995     Sensin - Du bist es! (μ.μ.)





Μαζί ποτέ            H άκρη του ουρανού

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter