s
wtegtobk
Αλέν Κορνό (Alain Corneau 7/8/1943)
Γεννήθηκε το 1943 στη Γαλλία. Αποφοίτησε από τη σχολή κινηματογράφου L'IDHEC. Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του γαλλικού κινηματογράφου, καθιερωμένος σκηνοθέτης από τα χρόνια του '70. Στο ξεκίνημά του χρημάτισε βοηθός γνωστών ονομάτων, όπως ο Μαρσέλ Καμί και ο Κώστας Γαβράς.

Φιλμογραφία

2007     Η Δεύτερη πνοή
2005     Les Mots bleus
2003     Φόβος και τρόμος
2000     Le Prince du Pacifique
1997     Το καρφί
1995     Lumière et compagnie   
1995     Les Enfants de Lumiere
1995     Le Nouveau monde
1991     Όλα τα πρωινά του κόσμου 
1991     Contre l'oubli (απόσπ. "Ali Muhammad al-Qajiji, Lybie")
1989     Nocturne indien  
1986     Extreme Justice  
1984     Φορτ Σαγκάν
1981     Le Choix des armes
1979     Série noire  
1977     La Menace
1976     Σκληρός νόμος του επιθεωρητή Φερό
1974     France société anonyme   
1969     Le Jazz est-il dans Harlem?




Όλα τα πρωινά του κόσμου

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter