s
weeutobk
18 - 19 Απριλίου: Cars

Σκηνοθεσία: Τζον Λάσιτερ, Τζο Ρανφτ

Σενάριο: Τζον Λάσετερ, Τζο Ρανφτ, Νταν Φόγκελμαν, Κίελ Μάρε

Παραγωγή: Walt Disney Pictures

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 116'  

 

Ο Κεραυνός Μακουίν ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο αποφασισμένο να πετύχει, θα ανακαλύψει τελικά ότι η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός... Καθώς διασχίζει τη χώρα για να πάει στον μεγάλο αυτοκινητιστικό αγώνα για το Κύπελλο στην Καλιφόρνια, ο Μακουίν καταλήγει κατά λάθος στην ήσυχη, μικρή και ξεχασμένη πόλη “Το Μπουζί της Ωραίας Ελένης”. Εκεί θα γνωρίσει τους ασυνήθιστους χαρακτήρες της: τον Δρ. Χάτσον (ένα Χάντσον Χόρνετ του 1951 με μυστηριώδες παρελθόν), τη Σάλυ (μια φανταχτερή Πόρσε του 2002,) και τον Μπάρμπα (ένα σκουριασμένο αλλά έμπιστο γερανό αυτοκινήτων)... οι οποίοι θα τον βοηθήσουνε να καταλάβει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή από τα τρόπαια, τη δόξα και τη χορηγία...

 

Δείτε το trailer της ταινίας από το YouTube: Cars


Λίγα Λόγια από το Σκηνοθέτη για την ταινία

"Πάντα μου άρεσαν τα αυτοκίνητα. Στις φλέβες μου τρέχει από τη μία αίμα Disney και από την άλλη... βενζίνη! Και φυσικά, με την ταινία είχα τη δυνατότητα να συνδυάσω αυτές τις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής μου. Το 1998 άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την ιδέα της υλοποίησης μιας ταινίας με ήρωες τα αυτοκίνητα. Την ίδια εποχή, είδαμε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο και πόσο επηρέασε τις μικρές πόλεις στο διάβα του. Συγκινηθήκαμε πολύ από αυτό και σκεφτήκαμε τι πρέπει να σήμαινε για μία μικρή πόλη να την παρακάμψει μία μεγάλη λεωφόρος. Τότε ήταν που αρχίσαμε να ψάχνουμε ενεργά τη Λεωφόρο 66, χωρίς όμως να έχουμε συλλάβει ακριβώς την πλοκή της ταινίας..."

Η ιστορία πήρε την τροπή που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη, όταν ο Λάσιτερ και η οικογένειά του αποφάσισαν να χαλαρώσουν για λίγο και να κάνουν ένα δίμηνο ταξίδι ξεκινώντας από τον Ατλαντικό και καταλήγοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό, χωρίς παράλληλα να χρησιμοποιήσουν τις μεγάλες διαπολιτειακές λεωφόρους. Ο Λάσιτερ μας διηγείται την εμπειρία του:
"Αρχικά, νομίζαμε ότι θα μαλώναμε και δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε... Συνέβη όμως ακριβώς το αντίθετο. Μετά το τέλος του ταξιδιού, ήμουν πολύ πιο κοντά στην οικογένειά μου και ξαναανακάλυψα τα σημαντικότερα πράγματα της ζωής. Και τότε, ξαφνικά, συνέλαβα το περιεχόμενο της ταινίας. Είχα ανακαλύψει ότι το ταξίδι στη ζωή είναι η ανταμοιβή. Είναι πολύ ωραίο να καταφέρνεις πράγματα, αλλά όταν συμβαίνει αυτό, θες να έχεις κοντά σου την οικογένεια και τους φίλους σου για να μοιραστείς μαζί τους τη χαρά σου. Με αυτή τη βάση, ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ταινία. Το πρωταγωνιστικό αυτοκίνητο, ο Κεραυνός Μακουίν, είναι αφοσιωμένος σε ένα μόνο πράγμα: στο να πετύχει τις μεγαλύτερες ταχύτητες και να βγει πρώτος. Ήταν ο τέλειος χαρακτήρας για να τον `βάλουμε` να μειώσει για λίγο τους ρυθμούς του, όπως τους είχα μειώσει κι εγώ στο οικογενειακό μου ταξίδι. Για πρώτη φορά στην επαγγελματική μου ζωή είχα καταφέρει να χαλαρώσω και ήταν κάτι το καταπληκτικό... Αυτό που κάνει τις ταινίες της Πίξαρ μοναδικές είναι ότι οι ιστορίες βγαίνουν μέσα από τις καρδιές μας. Βγαίνουν από εμπειρίες καθαρά προσωπικές, που μας έχουν συγκινήσει... Αυτό δίνει έντονο συναίσθημα αλλά και νόημα στις ταινίες μας..."

 

Επόμενη προβολή 9 - 10 Μαΐου:  Γύρνα πίσω

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter